Herd en d4front slaan de handen in elkaar voor jouw duurzaamheidsoplossingen

Sinds 1 januari 2024 zijn alle grote gebouweenheden van publieke en overheidsgebouwen verplicht een Energieprestatiecertificaat (EPC) voor niet-residentiële gebouwen te hebben. Het oude EPC Publiek is – met enkele uitzonderingen daargelaten – niet meer geldig. Deze EPC-verplichtingen zijn slechts het begin, want vanaf 2028 wordt een minimale labelplicht ingevoerd, met als uiteindelijk doel dat alle gebouwen in Vlaanderen koolstofneutraal zijn in 2050.

We bundelen onze kracht met die van ingenieursbureau d4front om uw organisatie te ondersteunen bij het ontwikkelen van een langetermijnstrategie voor het gebouwenpatrimonium. Het is van groot belang om nu actie te ondernemen, zodat u de beschikbare middelen optimaal kunt besteden. Neem gerust contact op als u nog geen EPC's heeft laten opmaken; d4front staat klaar om u verder te helpen.

In het kader van het Lokaal Energie-en Klimaatpact (LEKP) moeten lokale besturen rapporteren over gerealiseerde duurzaamheidsmaatregelen om subsidies te ontvangen. Het kan echter een uitdaging zijn om te bepalen welke acties in aanmerking komen. Uiterlijk op 1 mei 2024 moeten lokale besturen rapporteren over de voortgang van hun uitgevoerde klimaatacties.

Wij begrijpen dat het niet altijd eenvoudig is om de benodigde rapporteringstaken uit te voeren. Daarom bieden we begeleiding aan om lokale besturen te helpen bij het tijdig indienen van hun rapportering en bij het verzilveren van subsidies. Wij helpen u graag bij het identificeren van uitgevoerde acties die in aanmerking komen voor LEKP-rapportering, of het nu gaat om groen/blauw-maatregelen, laadpalen, hernieuwbare energieprojecten of een warmtenet.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x