Nieuws

Hoe medewerkers duurzaam en inclusief onboarden?

Met een goed uitgebouwd nieuwe medewerkersbeleid alleen zal je de “war for talent” niet winnen, maar je hebt wel een troef. In samenwerking met Elina Van Win van HR Atelier bieden we een intensief begeleidingstraject aan om een duurzaam en inclusief onboardingsbeleid uit te bouwen en te implementeren.

Wist je dat... we ook ondersteuning bieden aan bibliotheken?

Bij Herd kiezen we er bewust voor om organisaties te helpen die een meerwaarde betekenen voor de gemeenschap. En omdat wij helemaal overtuigd zijn van het maatschappelijk belang van openbare bibliotheken als knooppunten van kennis, contact en cultuur, willen we ook in die sector graag ons steentje bijdragen.

Herd en d4front slaan de handen in elkaar voor jouw duurzaamheidsoplossingen

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van lokale overheden en publieke instellingen, en op die van Herd. Wij vinden het dan ook belangrijk om organisaties te ondersteunen bij hun duurzaamheidsbeleid. Ontdek hier hoe we dat doen.

E-facturatie bij lokale besturen

Krijgt jouw bestuur ook nog te maken met facturen op papier of in pdf-formaat? Herd ondersteunt jou om dit probleem zo snel mogelijk van de baan te helpen. Gastspreker Johan Van Steelandt neemt leveranciers van lokale besturen immers mee in de wereld van de e-facturatie.

Productfiche in de kijker: procesanalyse IT Technische Dienst

Vlotte processen en IT-systemen met goede afspraken binnen de technische dienst zijn cruciaal voor een efficiënte werking. Herd voert een scan uit van de huidige processen en de IT-systemen binnen de technische dienst en doet aanbevelingen tot concrete verbeteracties.

73% van de Vlamingen is tevreden over zijn gemeente en lokaal bestuur

Herd was aanwezig bij de voorstelling van de cijfers. Heel wat resultaten waren herkenbaar en ook in de praktijk merken we alle dagen dat inwoners over het algemeen best tevreden zijn. Uiteraard is het logisch dat er nog pijnpunten zijn. Thema's als welzijn, gezondheid en verkeersveiligheid blijven hoog op de agenda staan. Ook op die van ons.

Welkom Inne!

Met onze nieuwe consultant Inne halen we heel wat ervaring in huis. Inne heeft een breed interesseveld en voelt zich dan ook thuis op verschillende plekken binnen én buiten lokale besturen. Hiervoor was ze sectorverantwoordelijke ondersteunende diensten en ze heeft jaren ervaring als diensthoofd bibliotheek. Vandaag is Inne voor Herd aan de slag als interim coördinator oefenkansen Nederlands bij Vlotter.

Welkom Wim!

Vorige week startte Wim Balette als nieuwe consultant bij Herd. Wim heeft een uitgebreide kennis van wegenwerken. Ook bij de aanleg en inrichting van pleinen komt hij tot creatieve oplossingen.

Herd Academy: magazijn- en vooraadbeheer - 25 september en 6 november

Herd neemt je mee op pad naar een optimaal magazijn- en voorraadbeheer. Deze opleiding is interessant voor alle medewerkers van een lokaal bestuur die betrokken zijn bij het magazijn- en voorraadbeheer, van technische dienst tot financiële dienst.

Terugblik op een succesvolle Herd Academy

De Herd Academy over gemeentelijke reglementen in het Radisson Blu Hotel in Brugge was een succes. We kregen alvast een aantal positieve reacties.

Welkom Filip!

Filip Libin is gestart als freelance consultant bij Herd. Hij is aan de slag bij lokaal bestuur Kraainem als coördinator voor het team maatschappelijke werking.

Welkom Axel!

Op 1 februari startte Axel bij Herd. Hij is een gedreven projectmanager met een uitgebreide kennis van openbaar groen in de inrichting van openbare ruimte.

Herd in het westen van het land

Herd is er voor lokale besturen en social profit organisaties… nu ook in het westen van het land. Onze West-Vlaamse collega’s Matthijs en Karen staan klaar om jouw organisatie te helpen. Heb je een tijdelijk project of een vacature die nog even niet ingevuld raakt? Wij ondersteunen je graag.

Geslaagde tweede Herd-academy voor technische diensten

Aan de slag met je technische dienst! Dat was de titel van de geslaagde interactieve workshop op 28 oktober 2022. Zaakvoerder en senior consultant Sander Jansens ging samen met een groep gedreven leidinggevenden op zoek naar antwoorden op issues van technische diensten.

Welkom Beatrijs!

Op 1 augustus startte Beatrijs Van der Aa als klimaatadaptatie-experte bij Herd . In tijden van droogte, opwarming van de aarde en extreme weersverschijnselen hebben lokale besturen meer dan ooit nood aan degelijke ondersteuning bij het opmaken van o.m. hemelwaterplannen, onthardingsbeleid, klimaatplannen, bebossing, … .

Herd Academy Bornem

De eerste dag van Herd Academy plaats in Bornem. Samen met de deelnemers gingen we via workshops op zoek naar efficiëntie voor technische diensten van lokale besturen.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x